En halvgrå septemberaften i 2009 mødte omkring 60 nysgerrige og håbefulde kommende gospelsangere op i Kirke-i-byen, Kolding. Det var første øveaften for det nye kor

South City Gospel Choir og folk var mødt op fra nær og fjern for at prøve kræfter med de soulfulde rytmer og de swingende gospeltoner.
Nu 10 år efter mødes mere end 50 sangere stadig hver mandag til livsbekræftende gospel og godt fællesskab i kirkesalen på Lykkegårdsvej.

 

”Vi har da heller ikke tænkt os at fejringen af de 10 år skal gå stille af”, fortæller Steffen Bay som har stået i spidsen for koret i alle årene og som er uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium i København. ”Derfor inviterer vi selvfølgelig også til jubilæumskoncert første søndag i oktober og vi i denne uge netop udgivet en jubilæums-musikvideo ”You Are Faithful”, som vi fik lov at filme i de smukke omgivelser på Koldinghus!”

 

Koret har mange gode og spændende oplevelser at se tilbage på; Turné i London, koncert på Plænen i Tivoli og i 2014 udgivelse af live-CD’en ”All Blessings” med to andre gospelkor.

I forbindelse med Syrien-krigen ønskede koret at gøre noget konkret og afholdt en koncert til fordel for de mange syriske flygtninge og Mission Øst’s arbejde i Syriens nærområder. Koret har også i Kolding Gospelfellowship regi sunget med Stig Rossen og Laura Kjærgaard ved en større anlagt støttekoncert på Kolding Teater.

 

Men den tur, der nok har gjort allermest indtryk på os alle sammen, var turen til Rumænien i foråret i år, fortsætter Steffen Bay. I Kr. Himmelfartsferien sang vi i rumænske fængsler og mødte de indsatte i fængslerne i Cluj og Aiud. Vi blev alle dybt berørte og oplevede at vores gospelsange om håb, fred og Guds kærlighed og omsorg for det enkelte mennesker uanset baggrund fik en helt særlig betydning i mødet med de mange indsatte, som langsomt lukkede os ind i deres brogede verden. Oplevelsen af at kunne tænde et lille lys i de stærkt bevogtede fængsler, vil vi aldrig glemme!